I am Developing Cyber Intelligence (Siber Zekamı Geliştiriyorum!)

I am Developing Cyber Intelligence (Siber Zekamı Geliştiriyorum!)

Öğrencilerimiz sanal dünyada çok aktif oldukları için siber tehditlerle karşı karşıyadır. Öğrencilerimize siber güvenlik konusunda farkındalık yaratmak ve siber güvenliğin önemini anlamalarına yardımcı olmak için bilgi verilmelidir. Bu farkındalığı oluşturabilmek için Bilişim Teknolojileri Öğretmeni rehberliğinde 9 Türk ve 4 yabancı ortakla birlikte hazırlanan "I am Developing Cyber Intelligence" e-twinning projesi yürütülmektedir. Projede görev almak isteyen 6. sınıflardan 3 öğrencimiz ile çeşitli aktiviteler yapılmaktadır.

09.12.2020 225

Öğrencilere, temel bilgilerin yanı sıra internet güvenliği ile ilgili etkinlikler gerçekleştirerek siber suçların nasıl zarar verdiğine dair gerçek hayattan örnekler gösterilerek siber zorbalarla nasıl başa çıkılacağı öğretilmeli, öğrencilerin siber güvenliği daha iyi anlamaları gerekir. Bu bağlamda proje içeriğinde yer alan çeşitli eğitimlerin hem öğrencilere hem de velilere verilerek bilgilendirmeler yapılmış, çeşitli borşürler hazırlanmıştır. Ortak olan okullar birbirleriyle sürekli iletişimde bulunarak, birbirlerine farklı konularda bilgilendirmeler yapmışlardır. Öğrencilerimiz diğer ortak okulların öğrencileri ile farklı sanal ortamlarda iletişim kurarak iletişim kurma becerilerine katkı sağlarken diğer taraftan hem kendilerine hem de ailelerine sanal tehlikelerin neler olduğunu gösterme fırsatı yakalamışlardır. 

Proje genel olarak ingilizce kullanılarak hazırlandığıu için öğrencilerimiz yabancı dilde de kendilerini geliştirme imkanı yakalamışlardır. Aynı zamanda 21. yüzyılın getirdiği web 2.0 araçlarını tanıyarak sanal pano oluşturma, broşür, poster, ebook hazırlama becerilerini geliştirmişlerdir.

Görevli olan öğrencilerimiz uzaktan eğitimin sebep olduğu okuldan ayrı kalmanın verdiği sıkıntıları farklı etkinlikler yaparak, en verimli şekilde kullanarak becerilerini geliştirme imkanı bulmuşlardır. Bilgisayar başında saatlerce oturup hiçbirşey üretmemiş bireylerden ve bilgisayar başında geçirdikleri zamanları en verimli hale getirmişlerdir. Proje kapsamında hazırlanan poster ve logo tasarımına katkı sağlamışlardır. Sanal panoya girerek yaptıkları çalışmaları yüklemişlerdir. İnternette doğru bilgiye nasıl ulaşılması gerektiğini daha iyi kavramışlardır. İnternette buldukları bilgilerin telif hakkına dikkat ederek kullanılması gerektiğinin farkına varmışlardır. ebook hazırlama imkanı bularak ileride hazırlayabilecekleri ödevlerine bir zemin hazırlamışlarıdr.

Görev alırken yaşadıkları istek ve heyecan bizleri çok mutlu ediyor. Öğrencilerimizin öğrenmeye istekli olmaları onların ileride başarıya ulaşmalarında büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Proje kapsamında görev alarak istekle ve heyecanla çalışan öğrencilerim 6/A sınıfından Ceylin TOPAL, 6/C sınıfından Beril BİRİNCİ, Ayşem Naz KÜLEKÇİ ve Talha Ubeydullah ATEŞ'i tebrik ediyoruz.

09-12-202009-12-2020
09-12-202009-12-2020