CodeWeek 2020'de Alparslan Ortaokulu da Kodluyor!

CodeWeek 2020'de Alparslan Ortaokulu da Kodluyor!

AB Kod Haftası, programlama ve diğer teknolojik aktiviteler yoluyla yaratıcılığı, problem çözmeyi ve iş birliğini teşvik eden bir taban hareketidir. Buradaki amaç, programlamayı daha görünür kılmak, gençlere, yetişkinlere ve yaşlılara fikirleri kodlamayla nasıl hayata geçirdiğinizi göstermek, bu becerileri ortaya çıkarmak ve motive olmuş kişileri öğrenme amacıyla bir araya getirmektir.

14.10.2020 192

Okulumuz bu yıl 2 etkinlikle CodeWeek 2020'de yer alacak. Bütün öğrencilerimizin katılımlarını bekliyoruz. İletişim için okulumuzun Bilişim Teknolojileri öğretmeni Fatma TAVUKCU ile görüşebilirsiniz.

14-10-202014-10-2020



Neden Kodlama?

Bu, her zaman matematikten zevk almasına ve bilgisayarlarla oynamasına rağmen, hukuk okumak zorunda olduğunu hisseden Pia ile ilgili. Bu, daha iyi bir sosyal ağ fikri olan, fakat bunu kendi başına yapamayan Mark ile ilgili. Bu, ailesi kedi sahibi olmasına izin vermediği için robot yapma hayalleri olan Alice ile ilgili.

Bu, hayallerin gerçeğe dönüşmesine yardımcı olan sizlerle ilgili.

Aslında, hepimizle ilgili. Geleceğimizle ilgili. Teknoloji hayatlarımızı şekillendiriyor, fakat bunu ne için ve nasıl kullanacağımıza belli bir azınlığın karar vermesine izin veriyoruz. Sadece paylaşmaktan ve beğenmekten çok daha fazlasını yapabiliriz. Çılgın fikirlerimizi hayata geçirebilir, başkalarına mutluluk getirecek şeyler oluşturabiliriz.

Kendi uygulamanızı yapmak, kendi robotunuzu oluşturmak ya da uçan arabalar icat etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı, neden olmasın? Bu kolay bir yolculuk değil, aksine yaratıcı mücadelelerle, destekleyici bir toplulukla ve bolca eğlenceyle dolu bir yolculuk. Mücadeleyi kabul etmeye ve bir üretici olmaya hazır mısınız?

Kodlama aynı zamanda, her kesimden insan için son derece iyi beceriler olan sayısal düşünme, problem çözme, yaratıcılık ve ekip çalışması gibi yetkinliklerin geliştirilmesine yardımcı olur.

14-10-202014-10-2020